Om tilbuddet

Vi er et behandlingstilbud til nogle af de allermest udsatte unge med udadreagerende adfærd, svære konflikter med deres forældre, kriminalitet, misbrug, problemer i skolen, i fritiden og i deres samvær med andre.

Både de og deres forældre er ofte opgivet af skolen, af systemet og af de behandlere, de har mødt på deres vej.

De unge, der ofte har en lav tiltro til sig selv, mødes hos os på en ny måde.

Vi tror på, at de unge og deres forældre kan forandre sig. Vi er anerkendende og positive, og vores behandling bygger på evidens- og forskningsbaserede metoder.

Selve institutionsopholdet er kort og intensivt, og vi tager fat i alle dele af den unges liv: Skolen, vennerne, familien og fritidslivet.

Vi arbejder således både med de unge og deres forældre.

Mens de unge er hos os, skal de i skole og/eller praktik, til fritidsaktiviteter, og de har mulighed for at søge arbejde.

Alt dette foregår i det omgivende samfund.

Vi er en moderne arbejdsplads med faguddannede medarbejdere, hvor alle er uddannet i MultifunC-konceptet.

Vi bor i Viby i udkanten af ​​Aarhus i et rummeligt hus med store, lyse lejligheder til de unge, spisekøkkener, biografer, udearealer, kontorer til de ansatte og flere små lejligheder, hvor unge og deres forældre kan bo en weekend.

MultifunC er et  forskningsbaseret behandlingstilbud, der er udviklet af det norske Barne- og Likestillingsdepartementet, Statens Institutionsstyrelse (SiS) og Institutt for metodeudvikling (IMS) i Sverige på initiativ af psykolog Tore Andreassen.

I Norge og Sverige har metoden vist sig at have gode resultater. Godt seks ud af ti unge, der i de to lande har været gennem MultifunC-behandlingen, havde efterfølgende ikke behøvet yderligere foranstaltninger.

Behandlingsinstitutionen MultifunC er etableret i 2012 på initiativ af Socialstyrelsen i et samarbejde mellem Region Midt og Herning og Aarhus kommuner.

Behandlingsinstitutionen MultifunC har ca. 50 fastansatte medarbejdere. Hovedparten er pædagoger, og herudover har vi psykologer, socialrådgiver, skolelærere, en pedel og køkkenmedarbejdere ansat.

Vi har lagt vægt på at ansætte mennesker, der er robuste, empatiske, som hviler i sig selv, som ikke er bange for udadreagerende unge og som - ikke mindst - er åbne over for at prøve nye, manualbaserede metoder.

Vi retter os mod unge i målgruppen, som via en screening fra os har vist sig at være i stærk risiko for at fortsætte en negativ løbebane med kriminalitet, misbrug og generel mistrivsel til følge.

Et institutionsophold varer i gennemsnit 9-12 måneder.

Herefter er der mulighed for et udslusningsforløb i 3-6 måneder, hvor forældrene får opfølgningsmøder og kan få døgnet rundt.

Målgruppe

Vores målgruppe er børn og unge, der har begået kriminalitet eller er i risiko for at komme i berøring med kriminalitet. Det kan også være børn og unge med andre adfærdsmæssige udfordringer, herunder udadreagerende adfærd, misbrugsproblematikker og anden selvskadende adfærd.

Derudover er målgruppen børn og unge der er vanskelige at fastholde i deres eksisterende tilbud. De børn og unge vi tager vare på, har ofte flere af ovennævnte vanskeligheder samtidig. Vi modtager børn og unge fra hele landet i alderen fra 12 til 17 år, og vi modtager dem både direkte fra hjemmet, fra åbne anbringelser og fra sikrede anbringelser, herunder også i forbindelse med fase 2 i en eventuel ungdomssanktion.

Forløbet på MultifunC

Et institutionsophold på MultifunC varer i typisk mellem seks og tolv måneder. Herefter er der et udslusningsforløb på fire-seks måneder, hvor forældrene får opfølgningsmøder og kan få støtte døgnet rundt.

Opholdet på MultifunC er opdelt i en række niveauer. Den unge starter på niveau 1 og er parat til at flytte ud fra MultifunC, når han eller hun har været gennem niveau 5.

Den unge avancerer gennem niveauerne ved at optjene points gennem at opfylde de ugemål, der opstilles, og derved kommer den unge samtidig tættere og tættere på målene i den overordnede behandlingsplan.

Økonomi

I ydelsesbeskrivelsen findes information om tilbuddets takster mm.

Ydelsesbeskrivelse