VISOs udredningsforløb

Et udredningsforløb sammensættes målrettet, således det matcher henvenders behov og den/de problemstillinger og behov, barnet eller den unge har.

Udredning kan omfatte observation af barnet/den unge i dagligdagen, interviews af personale og pårørende, testning og screening m.m. I VISO-sagerne kan det dreje sig om udredning af komplekse kombinationsproblematikker herunder kriminalitet, misbrug, udviklingstraumer, psykiske vanskeligheder, social isolation og opmærksomhedsvanskeligheder. Problematikker der ofte optræder i forbindelse med social udsathed.

Det kan også dreje sig om afdækning af kognitivt og funktionsmæssigt niveau samt følelsesmæssige og sociale vanskeligheder og styrker samt risikovurdering i forhold til recidiv til kriminalitet. Udredning foretages som udgangspunkt for at understøtte og kvalificere et rådgivningsforløb.

VISOs rådgivningsforløb

Et rådgivningsforløb sammensættes individuelt afhængig af sagens problematik. Emner for rådgivning kan fx være temaer omkring misbrug, udadreagerende adfærd, kriminalitet, relationelle behov eller rådgivning om (special)pædagogiske, uddannelses- og beskæftigelsesmæssige indsatser. Modtagere af rådgivningen kan være barnet/den unge, forældre, myndighedspersoner, personale på institutioner, lærere mfl.