I denne uge har Koglen haft besøg af Lee og Oceann fra henholdsvis USA og Canada. De har de seneste syv år rejst verden tynd - samtidig med, at de har undervist i Yoga. De har i denne periode haft 115 arbejdsgivere, og altså nu DOK. 

Lee og Oceann har undervist i Yoga på Dalstrup og Glesborg, og nu var turen kommet til Koglen. De har fået til opgave at undervise de unge alle hverdage i uge 29. 

Vi var fra starten lidt udfordrede på indkvarteringen. Som bekendt ligger Koglen et godt stykke ude på landet og langt fra Kroer og Hoteller (Skarrildhus dog kun ca. 6 km væk) – men det unge par har ikke noget transportmiddel, og det var, forsikringsmæssigt, ikke en mulighed at kunne låne dem en bil hos os. 

Vi fik så ideen til at leje en campingvogn, og stille den op på Koglens grund. Vi spurgte Lee og Oceann, om de syntes om ideen – det gjorde de heldigvis. De blev hentet ved på Banegården i Herning og transporteret til Koglen søndag eftermiddag.

Det blev aftalt, at de indtog alle måltider på Koglen – sammen med de unge. Aftenmåltiderne skulle skiftevis Lærkehuset og Granhuset stå for, men alle andre måltider skulle indtages på Granhuset. Dette faldt ikke helt i god jord hos de unge på Lærkehuset, der et par gange inviterede til frokost hos dem. 

Lee og Oceann har haft en nøgle, så de har kunnet komme på afdelingen for toilet- og badefaciliteter. 

 

Frederik (ung): "Det har været sjovt og anderledes at have dem i huset. Vi fik talt en del engelsk med dem under måltiderne. Også Yoga-en har det været sjovt at deltage i – men også hårdt". 

Bue (voksen) udtaler, at det har været en rigtig god og inspirerende uge. Det er bemærkelsesværdigt, at to mennesker kan komme lige fra gaden og fungere i et sådant, struktureret miljø. Lee og Oceann har været meget professionelle og imødekommende. 

Anita (voksen): Det er bemærkelsesværdigt hvor engagerede og fokuserede de unge har været under selve Yogaforløbene.

Lee og Oceann knytter følgende kommentarer til oplevelsen: 

"We felt very welcome here. Living in a camper was a very good experience. We could live in a camper like this all year" 

Om Yogaen siger de: "The young people were very willing to try and made a very fast progress. The first day we did 10% of the program and the last day all 100% - fantastic"